Kungariket


Kungariket friterar kyckling
oktober 30, 2008, 2:25 e m
Filed under: Recept | Etiketter: , , , ,

Hemlagat. Det finns tillfällen då fett, salt och kolhydrater är enda svaret. Dagens middagstips är en flottig delikatess från sydstaterna. Krubb, junkfood, grabbkäk. Kalla det vad du vill. Men GI är det inte.

Fried Chicken

  • 8 – 10 Kycklinglår
  • 2 dl Lättfil
  • 1 tsk Cayennepeppar
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Finmalen svartpeppar
  • 3 dl Matolja

Blanda fil och cayennepeppar och marinera kycklingen i ett par timmar. Blanda mjölet, salt och peppar. Ta upp kycklingen ur marinaden och vänd i mjölblandingen. Hetta upp olja på medelstark värme och testa temperaturen med en brödbit. Brödet ska bubbla och pysa då du stoppar ner det i oljan. När temperaturen är rätt åker kycklingen i. Låt kycklingen fritera 10 minuter på varje sida medan du håller koll på temperaturen. Blir det för varmt, dra kastrullen åt sidan. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper och servera med potatismos (grädde och smör), brunsås och iste. God bless America.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: