Kungariket


Rör inte min kapitalism
oktober 30, 2008, 8:17 e m
Filed under: politik | Etiketter: , , ,

U$A. Det är tuffa tider för det vackra landet i väst. Den ekonomiska krisen har ju inte direkt varit till hjälp för den haltande amerikanska bilindustrin. McCain har kallat just industrin och den amerikanska arbetaren för motorn i den amerikanska ekonomin. Han menar att så länge det jobbas, uppfinns och produceras så är den amerikanska ekonomin i grunden sund. Men nu ser det onekligen tungt ut. 

I washington ber flera guvernörer om federal hjälp för att stävja den nedåtgående spiral bilindustrin hamnat i. Samtidigt lobbar General Motors för 10 statliga biljoner för att finansiera ett eventuellt uppköp av Chrysler. Banker bailas ut med skattedollars och Obama lovar att ”Spread the wealth”. Är det fler än Kungariket som inte längre känner igen the good ol’ US of A? 

Frågan är hur långt denna bastardiserade korsbefruktning av socialism och kapitalism kan dras utan att amerikanerna vaknar och känner lukten av kubakaffe. Det kanske är skönt att hålla sossepappan Obama i handen då åskan går. Men hur kul blir det då krisen blåst förbi och ”den röda reformen” är ett faktum?

Som min gode vän Jim säger angående krisen: ”We have been too drunk and too high for too long. We have been living on borrowed time, on credit, on other people’s money. It’s not terrible; it’s just what we did. Now, we have to wake up, face the hangover, and pay the bills. Live small. Live within our means.”

Han sätter fingret på det. Vad som behövs är nog en liten bakfylla. För att nyktra till. Inte mer kredit och konsumtion. Och definitivt inga mer pengar och life-support till fucked up banker och dödsdömda företag.

Kungariket gillar The Land of the Free bäst då socialismen lyser med sin frånvaro.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: