Kungariket


Idioter bakom tangentbord
november 1, 2008, 1:50 e m
Filed under: Idioter | Etiketter: , , ,

Piratpartiet anser att fildelning är okej eftersom det bara rör sig om harmlösa ettor och nollor. Fler tycks vara av uppfattningen att digital information befinner sig i en sorts gråzon och inte omfattas av vanligt bondförnuft. 

Kabinpersonal hos flygbolaget Vigin får nu sparken (även här) efter att ha förolämpat kunder på Facebook. Detta är ett fenomen. Tidigare skandaler inkluderar läkare som lagt ut bilder på patienter. Vad är det med internet som får folk att tappa omdömmet fullständigt? Är det den inbillade anonymiteten? Är det ett sätt att testa gränser, likt en pubertal unge? Är det någon sorts djurisk drift att dela med sig av dirty information för att få access till en liten exklusiv gruppering? När värvas det första industrispionen på facebook? Har det redan hänt?

Kungariket rekomenderar att företag sätter upp enkla och lättbegripliga regelverk för onlineaktivitet som rör jobbet. Skolan bör prata om både möjligheterna och problem och faror med online-livet.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Håller med till viss del. Skriva saker online är farligt eftersom de kommer ligga kvar länge och du kan aldrig ta bort dem. Sedan tycker jag man får säga vad man vill så länge man inte ljuger. Yttrandefrihet gäller även på Internet.
Om nu Virgin tycker det var kränkande och inte sant så får de väl stämma dem, eller som de nu gjorde, sparkade dem… så får väl de sparkade stämma tillbaka om de tycker de sparkats utan grund.

Kommentar av Bosse

Piratpartiet menar att upphovsrätten behöver reformeras eftersom den har utvecklats till någonting samhällsskadligt i sin nuvarande utformning. Du kan läsa mer om vad vi vill i inlägget Piratpartiet om upphovsrätten.

Kommentar av Christian Engström
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: