Kungariket


Nu är det klippt, Obama
november 1, 2008, 3:46 e m
Filed under: politik, USA Valet

Hoppsan. Med bara några få viktiga timmar kvar till valdagen uppdagas det nu att Obamas faster lever i USA som illegal invandrare. Ojdå. Major Ojdå. Att bomben släpptes så nära valdagen kommer givetvis att ha enormt inflytande på de osäkra väljarna. De kommer att ha den sensationella nyheten färskt i minnet då de går och röstar. Frågan om illegal invandring är extremt infekterad i USA. Nyheten ger även nytt liv åt diskussionen om Obamas person. ”Who is Barack Obama?” frågade McCain retoriskt vid ett valmöte. Ja vem är han egentligen? Och vilka andra lik har han i garderoben? frågar sig nu många amerikaner. Obama skriver om fastern i sin självbiografi men hävdar nu att han inte kände till hennes immigrationsstatus. 

Kungariket följer spänt utvecklingen.

Missa inte Kungarikets lista över Obamas orosmoln.

Annonser

10 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Ja, det är väl typiskt. När man nu hoppats och trott på Obama så visar det sig att en sån här sak kanske kan fälla honom.

Kommentar av Daniel Ekholm

Jag kan trösta er med att inget pekar på att detta kommer fälla Obama.

Det räcker för övrigt inte med att osäkra väljare söker sig till McCain – McCain måste som det ser ut nu locka väljare över blockgränsen. Med tanke på att Obama har starkare ekonomiskt muskler, ett mer konsekvent budskap, en bättre vicepresidentkandidat, tydligare kritik mot den impopulära Bush och charm+ålder på sin sida känns det _fortfarande_ ganska avgjort.

Du får i nuläget 1.1 ggr pengar om du spelar på Obama, 7 ggr pengarna om du spelar på McCain.

Kommentar av Jonas

Hur var det med MacCains ihjälskörning då. Hörde att han hade kört ihjäl en kvinna när han gjorde militärtjänst. Visade det sig vara påhittat eller..? Pajkastningen har antagligen bara börjat

Kommentar av Deeppocket

Jo det var något i den stilen man var rädd för. Det vore beklämmande om det faktiskt har en inverkan på valresultatet, men jag antar att du har en poäng. Troligen är det så. Det är förstås ett rent önsketänkande att amerikanska valet skulle handla om politik… Istället ägnar man sig åt pajkastning, rena sandlådan, otroligt att en viss procent av amerikanska folket faktiskt tycks köpa det. McCain kallar in Schwarzennegger som kommenterar Obamas taniga ben… Seriös politik?

Kommentar av Peo Lindholm

Nja, det är tre dagar kvar till valet och det mesta tyder på att McCain snarare förlorat än vunnit på sina negativa kampanjer… Så frågan är hur mycket han tänker trappa upp dem.

Tror inte att pajkastningen ”bara börjat”.

Kommentar av Jonas

”Illegal invandrare”

Finns det i svenska språket? men det är klart, det var ju inte Sverige det handlade om.

Kommentar av Alf

Asch, det kommer inte att paverka valdigt mycket. De flesta har redan bestamt sig och manga har redan rostat. Formodligen ar detta annu ett forsok fran McCains sida att gora sig av med den nya politiken. Tror dock inte att det kommer fungera.

Kommentar av Annarki

Är folket så korkat att de inte kan tänka själva- Att Obama inte kan ta ansvar för sin fasters handlingar, och precis som de flesta- inte vet allt om alla omkring sig i minsta detalj- så förtjänar de en pingvin till president anyway.

Att prsidentkandidater ska vara ostraffade tycker jag väl är bra, men om folk i presidentens omgivning granskas och han döms efter det, så har det gått överstyr.

Kommentar av Jean

Blir väl att köpa grisen i säcken oavsett – jag förstår inte varför Obama skulle vara så himla bra, man vet juh inte ens vad han kommer ha för politik.

Men visst, det är bättre att välja någon därför att han är svart än att välja bort någon därför att hans faster är illegal invandrare.

Kommentar av Charlie

Obama kommer inte väljas för att han är svart. Svarta stöttar alltid demokrater oavsett. Bill Clinton fick 88% av deras röster, Obama lär får 95% eller så.

Och litet om illegala invandrare (från Wikipedia)
”Illegal invandring refererar till företeelsen att människor uppehåller sig i ett annat land utan tillstånd. Personer som invandrat illegalt brukar kallas illegala invandrare, papperslösa (från franskans sans papiers) och gömda flyktingar.”

”I Sverige finns enligt uppskattningar minst 10 000 människor som uppehåller sig i landet illegalt.”

Kommentar av Jonas
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: