Kungariket


Alkomorsor ska inte ha barn
november 3, 2008, 1:52 e m
Filed under: Familj | Etiketter: , , , ,

Idioter. Ginpimplande britter har nu slagit fast att det är okej att dricka små mängder alkohol under graviditeten. Kanske tom. bra för barnet.

Det är så klart ett tecken i tiden att det kommer forskningsrapporter om den exakta mängd alkohol som är okej medan man väntar barn. Dagens föräldrar tycks tro att man kan fortsätta precis som förut då man skaffar barn. Inget ska ändras. Man ska fortfarande ha tid med alla hobbies. Man ska kunna leva samma crazy singellivsstil som innan. Och självklart ska man kunna ta en cosmopolitan efter jobbet. 

Kan man inte hålla upp med spriten i 9 månader så har man per definition för dålig jävla karaktär för att ha barn. Ta något alkoholfritt. Better safe than sorry.

Malin Wollin om studien.

Annonser

11 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Vilket otroligt uselt blogginlägg. Såna som du skapar nervösa, oroliga, rädda kvinnor. Fy fan säger jag – om du inte vill dricka, skit i det då. Men ge för i helvete fan i att peka finger åt kvinnor som kanske vill ta ett glas vin med nära och kära på fredagskvällen. Jag blir så förbannad på den här obehagliga attytiden…

Kommentar av Svenne

Helt otroligt att sunt förnuft blivit kontroversiellt och kallas ”obehaglig attityd”.

Skulle det innebära ett stort trauma att hålla upp med alkoholen i 9 månader? Get a life.

Kommentar av kungariket

Nu handlar detta inte om sunt förnuft, utan om forskning. Och när forskning blir kontroversiell för att den gör upp med en ”gammal sanning”, ja då anser jag att det är skrämmande. Om ett glas vin till maten inte skadar barnet – varför skadar det då dig så mycket att du beskriver de kvinnor som vill kunna ta ett glas vin då och då som ”alkomorsor” som inte borde få skaffa barn? Och om inte det är en obehaglig attityd, ja då vetefan vad som är det…

Kommentar av Svenne

Jag ifrågasätter varför det skulle vara så viktigt med ”ett glas vin då och då” att man nödvändligtvis måste utsätta barnet för detta.

Kommentar av kungariket

Helt rätt! Om det är så svårt att leva sitt liv utan alkoholen så borde man fundera på vad den betyder egentligen. Svensken har ju bara 3 godkända skäl till att tacka nej:
Jag kör.
Jag är gravid
Jag är nykter alkoholist.
Att bara säga att man klarar sig bra utan är som att som att svära i kyrkan. Om alla visste vilket psykiskt grepp Kung Alkohol har på folk och varför så skulle man nog omvärdera inställningen.
Bla så beror en stor del av impotens hos män på spriten men det talas det tyst om.
Det som jag längtar efter att få höra är någon som säger som det är: Det är skönt att få ta en tripp in i dimman ! För det är ju det som det handlar om .Det är skönt att vara full! Sluta hyckla folk och säg som det är.

Kommentar av FinnPower

Som en fd kurator/terapeut/forskare till gravida missbrukare/spädbarnsfamiljer blir jag skrämd av attityden att foster kan dricka alkohol.Ingen skulle väl ge en sup till sin baby i nappflaskan.När jag sett hur små mängder/entaka fyllor under graviditeten kan ge svåra irreparerbara skador undrar jag vem har betalt denna undersökning. Spritfabrikanterna? Varje foster är unik. Kanske just ditt tål ingen alkohol alls.

Kommentar av elina

Suck.

Elina – det du skriver är fullständig humbug.

Finnpower – du är en panikivrare bland alla andra. Samma trötta, trasiga argument. Totalt ointressant.

Att ta ett glas vin, eller vilja ta ett glas vin, betyder INTE att man är alkis, att man hatar sitt barn, eller att man inte kan leva utan alkohol… Men det lär ju inte någon av er fatta…

Kommentar av Svenne

Nä men varför kan ingen erkänna att det är skönt att dricka? Alkoholen är ju smaklös i sig så snacket om att det är gott är ju bara bullshit.
Om man inte är ute efter effekten i alkoholen så finns det ju ingen vits att dricka eller?
Och om man är ute efter effekten så finns ju ett behov av den? Om man inte har det behovet så ses man ju som dum i huvet av folk. och de vägrar erkänna att alkoholen ger dem något de inte vill avstå.
Man behöver inte ligga i parken och spy för att vara beroende.
Och bara för att det är dyrt och fint förändrar inte saken. Alkohol ger effekt och det är den man vill åt.Jag är nykter alkoholist sedan 8 år och jag kunde inte sluta förrän jag insåg att jag klarar mig utan effekten som alkoholen gav.
Det är ett konstlat ämne som ger hjärnan avkoppling från bekymmer och stress och lindar in själen i bomull. Problemet är att det så skönt att få denna lindring att folk vägrar avstå alkohol.
Vad skulle du anse vara intressanta argument?
Jag säger inget om att folk dricker så länge dom vet vad som händer i kropp och själ när dom gör det.

Kommentar av FinnPower

Jag skulle vilja ha en undersökning gjord på alkohol och dess inverkan på spermier…

Och på det ett 9 månaders förbud för män att inta alkohol innan avel sker;)

Kommentar av Helene

Forskaren Sören Sigvardsson har gjort ett antal forskningar på det. Han har även gett ut ett par böcker på ämnet.
OBS detta är forskning, inga personliga funderingar.
Dom kunde se att mannens spermier påverkas när dom bildas och alkohol är närvarande. Så även om mannen är nykter vid avlandet så kan spermierna vara skadade.

Kommentar av Finnpower

Svenne – att dricka alkohol under graviditeten är att riskera att ge sina barn ett livslångt handikapp – en livslång baksmälla. Tycker du att det är rätt mot barnet?

När man är gravid är det i första hand det ofödda barnet man ska tänka på och inte sitt eget ego. Att skaffa barn betyder att ta ansvar för ett annat liv, det betyder uppoffringar av den egna bekvämligheten. Är man inte införstådd med det är man nog inte redo att skaffa barn.

Ett FAS-skadat barn kostar samhället multum. Innan du kastar ur dig dina egna sanningar bör du läsa på om vad FAS är för något. (FAS=Fetalt Alkohol Syndrom) Det finns webbsidor där man kan få upplysning om vad det innebär att ha FAS. Se till exempel http://www.fasforeningen.nu

Kommentar av Annika
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: