Kungariket


Dåliga etniska körkunskaper?
november 3, 2008, 5:31 e m
Filed under: Diskriminering | Etiketter: , ,

SvD skriver om Mina Sahragard som i teorin är en fantastisk bussförare men som inte klarade praktikdelen. Hon känner sig diskriminerad och har trots att hon nu fått busskort genom komvux inte hittat jobb. Yrkesakademin, där hon kuggade vid första försöket samt arbetsförmedligngen är nu anmälda till ombudsmannen för etnisk diskriminering. 

Bussförare med utländsk härkomst kan väl knappast sägas vara något så ovanligt att det skulle finnas anledning att misstänka diskriminering? 

Den här typen av utspel leder bara till ökad diskriminering. Kan man inte köra buss så ska man inte köra buss. Att dra in ombudsmän vid minsta motgång ökar misstänksamhet och motsättningar.

Lär av USA där ”affirmative action”-systemet totalhavererat och blivit direkt kontraproduktivt.

Annonser

7 kommentarer so far
Lämna en kommentar

De är anmälda för granskning, vilket är bra, det innebär att de ska granskas och man ska avgöra OM det förekommit någon diskriminering eller ej.

Du skriver att det inte är ovanligt med busschaufförer med invandrarbakgrund men det varierar ju från stad till stad. Du kanske är från en storstad, men kommer du en bit ”innåt” i sverige så känner man främlingsfientligheten på 2 sekunder.

/andra generationens invandrare

Kommentar av Christina

DO är ju ett veritabelt skämt. Varför inte lägga ner skiten och låta folk ta lite personligt ansvar istället. I det här fallet kunde kvinnan inte köra buss. Fine – det är väl bara att tugga och svälja och gå vidare istället för att gnälla och springa till pappa staten så fort det inte går som man tänkt.

Kommentar av Kobolt

”– Av de tolv eleverna i hennes klass gick hon ut som kursetta i teoridelen. Och när det gäller körningen klarade hon den utan problem, säger utbildningssamordnaren Per Englund på Kumla trafikcenter till SvD.se.”

Kommentar av enrique

Rashat – diskriminering – är alltid bra att ha till hands när det inte går som man vill. Minns när jag och en god vän som är svart var ute och snattade i början av åttiotalet. Så fort han blev gripen hade han ett hemligt vapen som ingen annan hade. Det gjorde att han trodde att han var oövervinnlig, vilket straffade sig riktigt hårt. Det fungerade riktigt bra tills han var övertygad att han bemästrade hela systemet, och allas dåliga samvete. Det dåliga samvete som journalisterna trummat in i skallen på oss sedan 40 år tillbaka. Till slut blev hans brott alldeles för allvarliga, såsom grova misshandlar av sin flickvän, grova narkotikabrott, grova stölder, rån etc.

Kommentar av Dave

Hmm, jag bor i en liten stad, och jag har också besökt ett flertal andra små städer. Att invandrare är i majoritet innom bussföraryrket är bara att konstatera. Särskilt i Örebro, där jag ofta åker buss. Det är ett förbannat gnäll på alla invandrare idag. Så fort det går emot skriker man rasist och plötsligt faller hela samhället på knä. Hon kan omöjligt ha blivit diskriminerad pga sin härkomst då det faktiskt kryllar av invandrare innom bussyrket i Örebro…
Sluta gnälla för i helvete!

Kommentar av Adam

Självklart blev Mina diskriminerad! Om det sedan beror på hennes etnicitet eller kön eller båda, kan vara osagt. Bevisligen kunde hon köra buss. Hon borde inte behöva vara arbetslös länge. Det må vara att det finns många invandrare som kör buss i Örebro. Det finns inget som säger att en enda av dem har gått på samma skola och haft samma lärare som Mina. Du kanske inte vill flytta Mina, men annars säger jag bara välkommen till oss i Stockholm! Praktiskt taget alla stora bussföretag behöver förare här. Lycka till! Busschaufför på Busslink

Kommentar av Carola

Nu går jag på Yrkesakademin i örebro, o jag har varken sett eller upplevt någonting av det damen i fråga beskriver. YA kunde inte utbilda henne o gillade läget grattis till mina som klarade det men att anmäla dem för att de inte kunde hjälpa henne är bara patetiskt.

Kommentar av Kim
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: