Kungariket


Obama – ett opium för folket
november 4, 2008, 2:21 e m
Filed under: politik, USA Valet | Etiketter: , , , ,

Obamafeber. Entusiasmen vet inga gränser. Trendvänstern, sossar och moderater tävlar om att prisa den nya frälsaren. Man hoppas på en ”change” som ska skölja över världen och ställa allt till rätta igen.

Låt oss leka med tanken att Obama vinner valet. En tid av euforiskt rus följer, men sedan då? Vad händer när festen är slut? När det blir allvar och business as usual? Kommer Obama att kunna leva upp till de monumentala förväntningar han själv skapat? Svaret är givetvis nej. Ekonomin är ett problem. Men inte heller i en blomstrande högkonjunktur hade Obama kunnat infria alla abstrakta löften om ”Change”. Han har blåst en bubbla och målat in sig ett ett farligt hörn av tro, hopp och amerikanska drömmar. Den sortens drömmar som aldrig kan bli verklighet. 

När Obamafebern är över och alla ballonger och konfetti är uppstädad så kommer fortfarande den bistra verkligheten att vara kvar. Den ekonomiska krisen kommer att vara djupare. Det kommer att utkämpas krig. Obama kommer att skicka trupp till Afganistan. Iran, Ryssland och Kina kommer att ha ekonomiska och energipolitiska samarbeten. Världen blir en allt farligare plats och den mörka tiden är inte förbi. Den har just börjat. Med eller utan Obama – spelar det egentligen någon roll? 

Vad säger Obamas lärjungar den dag han invaderar Iran? Hur stor blir besvikelsen när ekonomin inte genast blir bättre? 

Svensk media om valet: Svd, Svd, Svd, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, AB, AB

Valets viktiga klockslag.

Annonser

8 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Må så vara att löften som ges i val, inte alltid kan ifrias. Är det inte alltid så? Det gäller väl val över hela världen? Menar du att man lika gärna kan skita i det hela för allt kommer ändå bli pannkaka? En sån som bara sitter i soffan och inte ens försöker göra nått här i välden? Pinsamt! hoppas verkligen att Obama tar hem detta. Bara det med hans hudfärg kommer göra susen för hela USA, och säkerligen även på många andra ställen världen över. Och givetvis kommer han göra sit bästa för att genomföra de vallöften han gått ut med. McCain å andra sidan, påminner om någon man såg i en skräckfilm, som gjordes 1982. Bara det visar ju på att han redan är ute. Heja Obama!!

Kommentar av vindoberg

Vindoberg, du ger mig vatten på kvarn. Du tror alltså att en presidents hudfärg kommer att lösa världens problem. Du är lurad. Den enda riktiga change hade varit Ron Paul som president. McCain eller Obama – Det blir ingen change.

Kommentar av kungariket

Exakt, Det är bl a hudfärgen som avgör till Obama’s fördel precis som inom amerikansk idrott där den vita massan är degenererad och ägnar sig åt vapen, slaskmat och idolprogram medan de afroamerikanska atleterna visar sin totala dominans. När såg man senast en vit sprinter, basketspelare, boxare etc. Power to the afroamericans at last, yeah.

Kommentar av Wind of Change

Självklart kommer inte Obamas hudfärg att lösa alla problem, men många kommer säkerligen ha nytt av den. Hudfärgen i sig kommer leda till stora förändringar. Det är ju ingen hemlighet att det inom Amerikas gränser råder ganska mycket stidigheter och även orättvisor mellan olika folkslag. En svart president kommer ge många icke-vita bättre självförtroende, och göra att de vågar stå för sina saker. ”Ja, jag är svart, men kan jag också” skulle jag tro att många tänker! Heja Obama! Klart att det blir en förändring!

Kommentar av vindoberg

[…] Obama – ett opium för folket […]

Pingback av Obamas trollspö « Kungariket

Ligger något i det du säger…

Kommentar av inspirone

Tänkte skriva ett blogginlägg om valet men du sammanfattade det ganska bra.

Trenvänstern i Sverige förstår inte riktigt att socialist är ett skällsord i USA – även bland demokrater och Obama kommer inte att göra några stora förändringar liksom att McCain heller inte kommer att göra det.

Kommentar av Kapten Nemo

Excellent.
”Det ligger något i det du säger”. Jo-hodå.

Bara för att han är demokrat, svart och har ett roligt namn betyder det inte att han står utanför agendan. Åh nej.
Han är köpt. Och eliten har backat upp han med pengar från första början.

Läst om Bilderberger-gruppen? 😉

Kommentar av Hiroshimatelegrafen
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: