Kungariket


Obama vald – Då bryter Hamas vapenvilan
november 5, 2008, 10:44 f m
Filed under: politik, USA Valet | Etiketter: , , , , ,

Money where your mouth is. En av vice president Bidens många grodor var då han sa att ”Obama kommer direkt att sättas på prov av omvärlden”. Nu händer just detta. Israel har med flygangrepp slagit ut palestinskt artilleri och palestinierna avfyrade idag 35 raketer mot Israel. Terrorgruppen Hamas tar på sig ansvaret för första gången sedan vapenvilan trädde i kraft 19:e juni. Israel slår tillbaka och ”stabiliteten” är i fara. Obama har sagt att en lösning på Israel-Palestina konflikten är en högt prioriterad fråga. Vågar han välja sida? Hur kommer han att angripa problemet? Det kan inte vara lätt att, med Jesus-imagen i behåll, verkligen få något gjort. 

Hur ska Obama, den rättfärdige, klara att hantera alla problem på samma gång? Han kommer att tvingas prioritera och ekonomin är förstås den viktigaste, men svåraste, utmaningen. Många fattiga sätter sitt hopp till den nya presidenten. Det är dock oundvikligt att många amerikaner mister sitt hem. Detta i kombination med den enorma besvikelse som följer skapar en explosiv och farlig cocktail. Hur ska Obama kunna behålla sin trovärdighet som ”de fattigas president” då han skickar mer trupp till afghanistan samtidigt som hans svarta bröder svälter.

Spännande, tycker kungariket.

Media: SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, AB, AB, AB, AB, 

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Du kanske inte läste nyheten, men Israel ”svarade” inte på raketattacken. Det var i tisdags Israel angrep Gazaremsan och dagen efter det som Hamas besköt tillbaka. Visserligen blir det inte en nyhet av det förrän Hamas gör något. Hade de inte svarat på Israels flygbombning hade vi inte vetat om att det hänt alls.

Kommentar av kNaSaRnE

Det råder som alltid delade meningar om vem som angrep först. Men nu jag har ändrat för att förtydliga det.

Kommentar av kungariket

Israel förstörde en tunnel som Hamas konstruerat för att kidnappa israeliska soldater.Kanske kNa… skulle nämna det. Araberna har fortfarande inte lämnat tillbaka Shalit.

Kommentar av eva

Artikeln du länkar till menar ju att Israel dödade sex ”palestinian militants”, och att det var därför Hamas avfyrade raketerna. Detta åsido behöver du nog inte vara orolig – liksom samtliga amerikanska presidenter kommer Obamas stöd till Israel att vara ovillkorligt och reservationslöst.

Kommentar av SolGuru
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: